enhr

Lokacija apartmana

Adresa: Marijana Haberlea 6/II (naselje Jarun-Gredice- SRC Mladost)

Apartman “Blizu jezera” se nalazi u neposrednoj blizini Jarunskog jezera, u najljepšoj sportsko-rekreacijskoj četvrti grada Zagreba (SRC Mladost). To je izvanredna lokacija u Zagrebu, za one željne sporta, zabave i avanture, ali je odličan izbor i za one koji žele uživati u zelenilu i šetati uz obale Jarunskog jezera. Na udaljenosti od 5 minuta laganog hoda nalazi se zatvoren i otvoren bazen, dom odbojke, atletska staza, teniski tereni, fitness centri, tereni za ragbi i hokej na travi. U blizini se nalazi jezero Jarun s nizom terena za odbojku na pijesku, za rukomet na pijesku, sa stolovima za stolni tenis i stazama za bicikliste, rolere i šetače te kajakaškom stazom . U jezerima se preko ljeta može kupati i stoga se taj dio i zove zagrebačko more. Plaža je šljunčana i ima odvojen dio i za nudiste. S jarunskih jezera puca pogled na novu dvoranu Arena u kojoj se održavaju veliki koncerti i najvažniji sportski događaji. Do Arene se dolazi  za 10 minuta javnim prijevozom, tramvajem broj 5, 17,uz jedno presjedanje na broj 14 (smjer Zapruđe) ili direktno autobusom broj 109, linija Črnomerec-Dugave, izlaz Savski gaj (www.zagrebarena.hr).

Osim brojnih sportskih aktivnosti, u ovom se dijelu može naći i nekoliko restorana za ugodno popodne. Lido (www.lido.hr) je savršena oaza za  prave gurmane, dok će vas Leut u svom morskom izdanju ugodno iznenaditi mediteranskom i kontinentalnom kuhinjom (www.restaurant-leut.hr).

U blizini je i odličan lokal s roštiljem (www.sava-pecenjarnica.hr), pizzerija „Stara Sava“, kafići…

Noćni život još je jedan sinonim za ovu zagrebačku četvrt. Tu je čitav niz klubova i diskoteka u kojima je zagarantiran odličan provod do ranih jutarnjih sati (www.aquarius.hr, www.piranha.hr, www.thebest.hr, www.gallery.hr, Rock Klub Pauk-SKUC, In Bar, Lake City i dr.). Zagreb noću živi na Jarunu.

Preko vikenda velik broj stanovnika grada Zagreba dolazi provesti ugodne trenutke odmora na Jarun, najčešće u šetnji  uz obale jezera ili ljeti na sunčanju i kupanju.

Kako do apartmana?

Apartman „Blizu jezera“ nalazi se u Zagrebu, na adresi Marijana Haberlea 6/II (naselje Jarun-Gredice-SRC Mladost).

Sa zagrebačkog aerodroma se dolazi posebnom autobusnom linijom do Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Taj posebni autobus vozi svakih 30 minuta (www.plesoprijevoz.hr).

Do apartmana se stiže direktno s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, za 20 minuta, tramvajem broj 5 (smjer Prečko), s Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu tramvajem broj 6 (smjer Sopot) ili 2 (smjer Savišće) do Autobusnog kolodvora i onda se presjeda na tramvaj broj 5. Izlazna stanica se zove HORVATI.
Od apartmana do najstrožeg centra (središnjeg zagrebačkog trga) stiže se direktnim tramvajem broj 17 (smjer Borongaj) za 20 minuta, odnosno od Trga bana J.Jelačića tramvaj br.17 u smjeru Prečko (za povratak u apartman).
U blizini apartmana prolazi i autobus broj 109 (Črnomerec –Dugave) koji povezuje dva kraja Zagreba, jugoistok sa sjeverozapadnom stranom, Novi Zagreb sa starim  Zagrebom (Ilica, bolnica SV.Duh). Za autobusne i tramvajske linije u Zagrebu  s redom vožnje upućujemo na (www.zet.hr).

U blizini apartmana nalazi se pošta, banka, apoteka, pekara, dućani koji rade i nedjeljom, restorani i gostionice, pizzerie, a noću je otvoren čitav niz barova, klubova i diskoteka. Sve je to dostupno bez korištenja  auta ili gradskog prijevoza, dakle pješice, par minuta lagane šetnje. Nakon što se pogleda najuža  jezgra grada Zagreba, s Gornjim gradom, Kazalištem, Kaptolom i Mirogojem, život Zagreba  se seli na obale Jaruna (sportsko- rekreacijski i noćni).

Karta s lokacijom